VÆRDI FOR PENGENE Top Kvalitet

GRATIS DK FRAGT* På Alle Ordre Over 750kr

ERFAREN KUNDESERVICE Vores Forretning Er Vores Hobby

Kreatin

Kreatin er et af de mest populære præstationsfremmende tilskud på markedet, og der er i dag rigtig mange, der tyer til kreatin, hvis de eksempelvis har et ønske om øget muskelmasse. Det kan desuden være med til at forbedre udholdenheden i forbindelse med anaerobt arbejde og til at forbedre evnen til at udføre særligt kraftbetonet arbejde.

Der kan altså være lidt forskellige grunde til, at man vælger at supplere sin kost med kreatin, og styrketræner du, eller dyrker du ekstremsport, kan det i særdeleshed være en overvejelse værd. Her på siden kan du finde forskellige typer kreatin, som kan hjælpe dig med at forbedre din udholdenhed, opbygge større muskelmasse og tilmed minimere mængden af muskelsmerter. Det sidste skyldes, at kreatin har en positiv virkning på restitutionsprocessen i musklerne. Derfor vil du – hvis du indtager kreatin – som regel mærke mindre til muskelsmerter efter træningen end ellers.

pr. side

Hvad er kreatin?

Kreatin er et aminosyre-lignende stof. Det findes i mange af kroppens celler, og ved at supplere din kost med et kreatintilskud er du sikker på, at du får alt det kreatin, du har brug for. Kreatin findes i høj grad i kroppens muskler, og det produceres naturligt i kroppen i mindre omfang. Som med så mange andre stoffer kan der derfor være brug for, at der bliver suppleret, hvis man eksempelvis træner meget. Kroppen producerer cirka et gram kreatin om dagen naturligt, og resten kommer fra kosten. Da kreatin hovedsageligt forefindes i muskelceller, er der en høj koncentration af netop dette stof i kød og fisk. Derfor har vegetarer og veganere typisk en lavere koncentration af kreatin i kroppen, og det kan derfor være særligt relevant at supplere med kreatin i form af eksempelvis pulver eller piller, hvis man har skåret kødet ud af sin kost. Generelt kan kreatin dog være gavnligt, hvis du træner meget og gerne vil forbedre din udholdenhed og måske også opbygge muskler, eller hvis du dyrker ekstremsport.

Kreatin Pulver

Kretin sælges oftest i pulverform, og uden tilsatte smagsstoffer. For de fleste er der ingen gener ved at drikke protein pulver opløst i vand, men du kan uden problemer tilsætte Juice eller blande det med din Pre Workout, som allerede har tilføjet smag. Det hyppigst fremkommende kreatin pulver hedder Kreatin Monohydrat, som sælges af de fleste producenter vi har i sortiment. Vil du være sikker på renheden af din kreatin pulver, så skal du gå efter Creapure, som er den varemærke beskyttede version af kreatin monohydrat. Selvom Creapure kan betegnes som den bedste kreatin, er det også langt mere omkosteligt end de ubeskyttede kilder, da det sikre kvaliteten, råmaterialet og ikke mindst hele kvalitetsprocessen der vedrøre kreatin pulver. 

Den kemiske baggrund

Kreatin er et stof, som dannes af aminosyrer i kroppen, og det minder om disse. Det dannes hovedsageligt i leveren og i nyrerne, men der dannes også en smule i bugspytkirtlen. Kreatin bindes til fosfatgrupper i muskelcellerne, og disse bindinger er ekstremt energirige, hvilket man kan udnytte. Der sidder tre fosfatgrupper sammen, og når en eller flere af disse fraspaltes igennem en hydrolyse, frigøres der energi. Der frigøres faktisk en ganske stor mængde energi, og denne kan bruges til hårdt muskelarbejde, hvorfor kreatin kan være gavnligt i forbindelse med eksempelvis styrketræning. Får man meget kreatin, lagres det i kroppen, og når der frigøres en fosfatgruppe, kan kreatinen virke som stedfortræder. Dermed får musklen fornyet energi, og det er netop dette, der gør, at kreatin kan hjælpe dig til at arbejde længere og hårdere. I og med kreatin hovedsageligt lagres i skeletmuskulaturen, er det i særdeleshed i forbindelse med anaerobt arbejde, du får gavn af kreatin. Det kan være med til at forlænge din evne til at udføre eksplosivt, kraftbetonet arbejde, og det er derfor særligt ideelt for dig, der styrketræner meget.

Hvorfor supplere sin kost med kreatin?

Ønsker du at øge din muskelmasse eller at forbedre din udholdenhed, kan det give mening for dig at supplere din kost med kreatin. Det kan give energi til musklerne, som især kan være gavnlig ved anaerobt arbejde, og styrketræner du, kan det derfor give mening at supplere med kreatin. Din krop producerer det i forvejen, men det er ofte smart at supplere med enten kreatinpiller eller kreatinpulver, hvis man træner meget og vil sørge for at få nok kreatin. Desuden kan det være en god måde at få energi til musklerne på, hvis man har en lav fedtproducent, hvorfor der ikke kan tæres på fedtdepoterne i forbindelse med træningen. Det har desuden vist sig gavnligt i forbindelse med forskellige typer ekstremsport, hvor man som bekendt presser sin krop til det yderste. Det er høj grad i forbindelse med eksplosiv belastning af musklerne, at man har gavn af kreatin. Er dit fokus eksempelvis på løb over længere tid, vil det derfor sjældent give mening for dig at supplere med netop kreatin. Så er der andre kosttilskud, som i højere grad vil være gavnlige for dig. Det handler derfor om at overveje, hvad dine mål er, og hvad du ønsker at få ud af dit kosttilskud, inden du vælger. Der er mange forskellige typer kosttilskud at vælge imellem, og de er hver især gavnlige i forbindelse med nogle forskellige ting. Derfor skal du nøje overveje, hvad du vil opnå med dit kosttilskud, og hvad der dermed giver mening for lige netop dig.

Kreatin Bivirkninger

Du sidder måske med den bekymring, at kreatin kan have bivirkninger på din krop, eller om kreatin er farligt, eftersom det har postive effekter på din præstationsevne. Faktisk opstår der sjældent bivirkninger ved brugen af kreatin, men derfor betyder det ikke at de ikke kan opstå ved overdreven brug af produktet. Hvis du oplever bivirkninger som følge af vægt forøgelse, kan det være en ekstra mængde vand som bindes i kroppens celler. Deruvoer er der enkelte rapporter om Angst, Tungt Åndedræt, Træthed, Feber, Hovedpine, Nyre problemer, Kvalme, Udslæt og Mave problemer. Læs evt. mere om Kreatin Bivirkninger på Web MD Den Europæiske Kommission har viurderet Kreatin og dets sikkerhed samt bivirkninger i offentliggørelsen "Foods for sportspeople" som vi ligeledes kan referere til.

Kreatin Loading Fase

Dette har været et hot-topic i mange år, og læser man Foods for sportspeople, anbefales der fra ESFA at der benyttes en Kreatin loading fase på 5 dage af 10-20g om dagen fordelt i 2-4 serveringer. Derefter efterfulgt af et kreatin indtag og vedligeholdelses fase hvor der benyttes 2-3g om dagen. ESFA satte denne til 3gram for personer som træner med høj intensitet. Siden publiceringen, har der dog været rigtigt meget ny forsking som peger på at det kan være fuldstændig ligegyldigt at om du gennemgår en kreatin loading fase eller ej. Dette er dog en meget lille del af studierne som overlegnt hælder i retiningen af at der bør foretages en loading fase. Kreatin dosering til begge faser er enormt let, da de fleste Kreatin Pulvere indeholder en praktisk måleske som udgør en vægt som er angivet på produktets Ernæringsinformation.


Hvad bør du overveje, ved en Kreatin Kur?

Der er mange incitamenter for at det kan være gavnligt for din træning, at indtage Kreatin. En Kreatin Kur har umiddelbart ingen aldersgrænse. Enkelte studier tyder på at du får mest for pengene, ved at kombinere din indtagen af kreatin med kulhydrater. Du finder derfor ofte nogle produkter som indeholder både Kreatin og Kulhydrater da det angiveligt kan øge effektiviteten af kreatin. Hvis du vælger den økonomisk venlige version, kan du kombinere brugen af et billigt kreatiin og et hurtigt optageligt kulhydrat. Kulhydrater kan du finde i vores sektion af samme navn. 

Køb kreatin her på siden

Er du på udkig efter kreatin monohydrat, er du kommet det helt rette sted hen. Her på siden kan du nemlig finde netop dette, og det kan være med til at øge din ydeevne og din muskelmasse. Det er klart, at det skal kombineres med den rette træning og den rette kost for at opnå den ønskede effekt, men der er generelt mange sportsudøvere, der kan få gavn af kreatin. Desuden har kreatin minimale bivirkninger, og sørger man for, at indtaget af kreatin passer til ens levevis generelt, vil de færreste opleve gener ved at indtage dette kosttilskud. Det dannes som nævnt også naturligt i kroppen og findes i især fisk og kød. Dermed bidrager du blot med ekstra kreatin ved at investere i et kosttilskud af denne art. Kreatin kan findes både som piller og som pulver, og her på siden kan du finde et godt udvalg af kreatin. Du kan desuden også finde mange andre produkter, som kan være gavnlige, hvis du træner meget. Det kan eksempelvis være proteinpulver eller weight gainer. Hvad end du måtte have af mål, kan du finde kosttilskud her på siden, som kan hjælpe dig med at nå dem. Der kan være mange gode grunde til at vælge blandt andet kreatin, og dette kosttilskud er altså et af de mange, du kan finde i vores brede sortiment.

Jenni Ørum

Jenni Ørum

Kundeservice, Personlig Træner