VÆRDI FOR PENGENE Top Kvalitet

GRATIS DK FRAGT* På Alle Ordre Over 750kr

ERFAREN KUNDESERVICE Vores Forretning Er Vores Hobby

Kasein Protein

Kasein er et mælkeprotein som er med til at udgøre ca. 80% af proteinindholdet i komælk og 40% i modermælk. Denne slags protein kaldes med et bestemt udtryk for et komplet protein, idet det indeholder samtlige essentielle aminosyrer (herunder også de forgrenede aminosyrer eller BCAA), som kroppen ikke selv kan syntetisere og dermed har brug for at få tilført gennem kosten. Kasein protein kan desuden anvendes for sig selv eller sammen med valle protein. Særligt sportsfolk og fitness entusiaster kan opleve fordelagtige effekt ved brugen af kasein protein idet man kan forlænge frigivelses tiden af proteinen pga. kaseins evne til at forme en slags gelé i maven, som derved afgiver en langsom, vedvarende frigivelse af aminosyrer til blodet. Denne frigivelse kan somme tider varer op til flere timer ad gangen og gør dermed kasein et godt valg af protein kilde til indtagelse før sengetid – det tidspunkt på døgnet, hvor kroppen restituerer mest. Se vores udvalg af velsmagende kasein protein kosttilskud af den allerhøjeste kvalitet på markedet i dag.

pr. side

Kaseinproteinpulver

Kaseinproteinpulver er det oplagte valg, såfremt man ønsker enten at bevare sin nuværende muskelmasse, eller hvis man gerne vil opbygge muskelmasse i kroppen. Kaseinproteinpulver er desuden blevet ekstremt populært for fitnessentusiaster og generelt alle i træningsmiljøet i løbet af de sidste par år. Det er da heller ikke så mærkværdigt, eftersom der følger mange fordele med regelmæssig indtagelse af kaseinproteinpulver. Kasein har blandt andet den særlige egenskab, at den er i stand til både at øge, vedligeholde samt at opbygge muskelmasse. Det er netop dette, der gør, at kaseinproteinpulver er manges foretrukne valg, når det gælder proteinpulver. Det skal desuden nævnes, at kroppen skal bruge lang tid på at optage kasein, hvorfor det er vigtigt, at man indtager det i god tid inden sin træning. Vi tilbyder et bredt og spændende udvalg af kaseinproteinpulver, der er rig på aminosyrer.

Hvad er kaseinproteinpulver?

Der er altså en lang række fordele ved at indtage kaseinproteinpulver, hvorfor det er blevet utroligt populært i fitnessmiljøet. Men hvad er kasein proteinpulver egentlig? Et mælkeprotein består af to forskellige typer af protein, nemlig kasein og valle. Valle er en letfordøjelig type protein, som kroppen desuden er hurtig til at optage. Netop af denne årsag er der mange atleter og fitnessentusiaster, der foretrækker en shake indeholde valleprotein efter deres træning. Du kan finde et bredt udvalg af både valleproteinisolat og valleproteinkoncentrat her på siden. Det særlige ved kasein er derimod, at det samler sig i mindre klumper eller stykker nede i kroppens fordøjelsessystem. Det betyder, at det tager længere tid for kroppen om at lade det passere og dermed at optage det. Det resulterer i, at kaseinproteinpulver er oplagt for dig, der foretrækker at indtage en proteinshake inden sengetid. På den måde sikrer man nemlig, at kroppen har den rette mængde af aminosyrer tilgængelig til hele natten, og den primære forskel mellem valleproteinpulver og kaseinproteinpulver er derfor optagelseshastigheden.

Kasein er en stabil proteinkilde

Det tager altså lang tid for kroppen om at optage kaseinproteinpulver sammenlignet med proteinpulver, der er lavet på valle. Dog er kaseinproteinpulver i stand til at give kroppen det ekstra protein, som den skal bruge for at opbygge muskelmasse. Har du derfor sat dig dette som dit træningsmål i fitnesscenteret, er kaseinproteinpulver det helt rette hjælpemiddel for dig. Herudover kan du med kaseinproteinpulver vælge at indtage det, når det passer dig bedst, hvad end det er om morgenen eller om aftenen. Kasein er uden tvivl en mere stabil proteinkilde sammenlignet med valle, der er en hurtig tilførsel. Du kan således være sikker på, at du ved indtagelse af kaseinproteinpulver vil kunne opnå de mål og resultater, du har sat for dig selv.

Derfor har kroppen brug for protein

Det er utroligt vigtigt, at man sørger for at give sin krop den rette mængde af protein, eftersom proteiner er i stand til at tilføre kroppen de essentielle aminosyrer. Aminosyrer er vigtige inden for en lang række områder for kroppen, særligt fordi de er byggestenene til muskelmasse. Hvad mange danskere ikke er klar over, er, at de spiser på en måde, der gør, at de ikke får den rette mængde af proteiner gennem deres daglige kost. Faktisk har langt de fleste diæter i dag slet ikke et tilfredsstillende indhold af proteiner, og det er uden tvivl bekymrende. Specialister anbefaler, at såfremt man er aktiv og ønsker at forbedre sin kropskomposition, bør man indtage et sted mellem 1,5 og 2 gram protein per kilo kropsvægt. Kasein proteinpulver er en fremragende kilde til, at man kan give kroppen alle de vigtigste aminosyrer, som kroppen ikke selv er i stand til at danne, hvilket vil sige, at man er nødt til at indtage dem gennem sin kost.

Opnå en mere positiv proteinbalance med kasein

Den primære forskel mellem valle og kasein er som sagt optagelseshastigheden, og kasein er således sværere at opløse sammenlignet med valle. Kasein er den type protein, der er mest af i mælk, og når mælk skal forarbejdes, hvilket indebærer både syre- og varmebehandling, bliver kasein til en mere enkel form. Ydermere medfører denne behandling et særligt materiale ved navn gelatinøst materiale, som danner grundlaget for kaseins langsommelige fordøjelsesevne. Til gengæld betyder det, at kasein giver en mere stabil frigivelse af disse essentielle aminosyrer i kroppens blodbaner. Kasein giver altså en længere forøgelsesproces af aminosyrer i blodet, men det resulterer til gengæld i en mere positiv proteinbalance, da det foregår over en længere periode.

Det er muligt at blande kasein og valle

Der er tilmed mange, der foretrækker at blande kaseinproteinpulver og valleproteinpulver. Det skyldes, at valle er i stand til at øge proteinsyntesen hurtigt og effektivt, mens kasein går ind og hæmmer proteinnedbrydningen i kroppen. Derfor er der mange, der vurderer, at valle og kasein tilsammen udgør den optimale kombination i forhold til at opnå de bedste resultater i fitnesscentret. Flere undersøgelser og studier viser da også positive resultater ved at kombinere kasein og valle, såsom at det resulterer i øget muskelvækst og muskelstyrke. Ydermere kan det øge lårets tværsnit og de anabolske hormoner i kroppen.

Kasein er for dig, der vil bibeholde et anabolsk miljø i kroppen

Ønsker du således at bibeholde et anabolsk miljø i kroppen over en længere tidsperiode, er kaseinproteinpulver uden tvivl det oplagte valg. Valleproteinpulver er i modsætning hertil et godt valg for dig, der ønsker et effektivt boost af kroppens proteinsyntese. De kan dog også, som allerede nævnt, indtages i en kombination, da man på den måde kan udnytte hvert enkelt proteins unikke effekter. Valle er både effektivt før og efter træning, men disse fordele vil dog være yderst kortvarige, hvorfor valle som regel kræver, at man også indtager et måltid med et højt indhold af protein. Kaseinproteinpulver er i stedet oplagt at indtage lige inden, at man skal i seng, eftersom at det er i stand til at fremme et anabolsk miljø over en længere periode. Vi tilbyder et stort udvalg af kaseinproteinpulver i forskellige smagsvarianter, der alle er rige på essentielle aminosyrer. Find premium kvalitet til en lav pris.

Jenni Ørum

Jenni Ørum

Kundeservice, Personlig Træner